Tuinonderhoud, goed en voordelig

Werkzaamheden in uw tuin zijn een arbeidsintensieve en soms tijdrovende klus. Zeker wanneer u een relatief grote tuin in bezit heeft. Natuurlijk wilt u de beplanting, het gazon en terras in een goede conditie houden. Zo heeft u (en uw omgeving) er het meeste plezier van.

Het kan fijn zijn om een professional in te huren om de klussen in de tuin voor u te doen. Een hovenier is wel vaak duurder, zeker voor de eenvoudige werkzaamheden zoals maaien, snoeien, onkruid wieden of het bewateren van de tuin. Wij adviseren in dat geval één van onze tuinstudenten in te huren. Zij zijn getraind in onderhoudswerk voor de tuin en kosten tot minder dan 50% dan een hovenier. Veel goedkoper dus.

Wat wij o.a. doen in tuinonderhoud

 • Gazon maaien
 • Onkruid verwijderen
 • Groene aanslag verwijderen
 • Heggen snoeien
 • Beplanting snoeien
 • Verwerken tuinafval
 • Schoonmaakwerkzaamheden in de tuin
 • En nog veel meer

Verschil hovenier en tuinstudent

Een hovenier is een professional voor in uw tuin. Tuinaanleg is wat zij het liefste doen. Straten, beplanten en vijvers aanleggen kunnen zij zeer goed. Ook voor de eenvoudige onderhoudsklussen draait een hovenier zijn hand niet om. Maar daarvoor is hij wel relatief duur om in te schakelen.

Onze studenten zijn getraind in tuinonderhoud. Zij hebben een cursus succesvol doorlopen en hebben ervaring met werkzaamheden in de tuin. Naast hun opleiding of studie helpen zij u graag met het verzorgen van uw tuin. Daar heeft u plezier van en zij kunnen wat bijverdienen.

Voor grotere werkzaamheden, zoals het aanleggen van een tuin en bomen zagen, hebben wij een Excellent Tuinservice team. Deze beschikken over het juiste gereedschap en weten precies wat ze moeten doen. Ze zijn iets duurder dan de gewone tuinstudenten. U kunt hun inhuren voor 40 euro excl. btw per uur.

De studenten komen in veel gevallen op de fiets naar u toe. Zij hebben daarom zelf geen gereedschap bij zich. Wilt u graag uw gazon laten maaien? Dan gebruiken zij de maaier die u zelf in bezit heeft. Hetzelfde geldt voor snoeien of onkruid verwijderen. Dit wordt gedaan om het voor u zo betaalbaar mogelijk te maken, want waarom zou u immers betalen voor materiaal wat u zelf al in de schuur heeft staan. Indien gewenst is het mogelijk dat de tuinstudent gereedschap meeneemt, hier staat een (kleine) vergoeding tegenover. De excellent service maakt wel gebruik van eigen gereedschap. Dit is bij de uurprijs ingerekend tenzij het om exceptioneel materiaal gaat.

Tuinstudenten aan het woordover ons Tuinstudentaanhuis.nl

Maikel is sinds 2013 als student aan het werk voor Tuinstudentaanhuis.nl. Tuinstudent van het eerste uur. Hij is flexibel en we kunnen altijd op hem rekenen. Dit zegt Maikel zelf:

“Dit bijbaantje is mij echt op het lijf geschreven. Ik volg de opleiding tot vakbekwaam hovenier en heb daar veel plezier in. Als tuinstudent pas ik mijn opgedane kennis meteen toe in de praktijk. Ik vind het heerlijk om lekker buiten bezig te zijn. Elke dag zie ik andere mensen die blij zijn met mijn werk. En dat vind ik ook heel leuk.”

Ondertussen werkt Maikel in de Excellent tuinservice.

Al vanaf
29,50
per uur*

Afspraak aanvragen

Natuurlijk zijn onze studenten stukken voordeliger in te huren dan een dure hovenier. Het verschil kan oplopen tot wel 50%. We zijn graag transparant over de prijzen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

U betaalt bij ons meestal per afspraak. Onze tarieven zijn als volgt opgebouwd:

Per afspraak voorfietskosten:
€ 10,00 inclusief btw.

+

Per uur:
€ 29,50 inclusief btw.

*minimale afname is 3 uur.

Voor een juiste inschatting van het aantal uren dat onze student aan het werk zal zijn, dient u het formulier hiernaast zo gedetailleerd mogelijk in te vullen. Voor verdere vragen en het maken van een afspraak zullen wij contact met u opnemen.

Offerteformulier


  Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.