Waterbestendig

Steeds vaker zien de gevolgen van een veranderend klimaat. Langer tijden van droogt, het stedelijk hitte effect en natuurlijk de toename van extreme buien. Vooral de hevige neerslag kan flinke schade veroorzaken. Niet alleen komt uw tuin onder water te staan, maar het kan ook de woningen binnen komen. Heeft u dit al eens gehad of wilt u het juist graag voorkomen? Dan dient u uw tuin waterbestendig in te richten. Wateroverlast kan komen verschillende oorzaken; de tuin van uw buren ligt hoger, de hemelwaterafvoer kan de hoeveelheid water niet aan, uw straatwerk of dat van de gemeente loopt niet goed af of uw tuin bevat te weinig infiltratie mogelijkheden.

De hoveniers van Tuinstudentaanhuis.nl krijgen steeds vaker de vraag van klanten te maken ‘hoe richt ik mijn tuin waterbestendig in?’. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om een tuin waterbestendig te maken. Zorg echter wel dat u van te voren goed bent ingelicht en dat u de risico’s in uw omgeving kunt herkennen. Als u het werk liever uitbesteed, vindt dan iemand die ervaring heeft met het ontwerpen van waterbestendige tuinen en weet wat hij of zij doet.

Op basis van onderzoeken en informatie van ‘RainProof’ hebben wij voor u een gratis b├Ęta versie ontwikkeld waarmee u geholpen wordt met het maken van een keuze uit 57 mogelijke oplossingen voor een waterbestendige tuin of buurt. Heeft u specifieke vragen of vragen over het gebruik van het oplossingsmodel, neem dan contact met ons op.

Zoekt u iemand voor de aanleg van uw waterbestendige tuin? De experts van Tuinstudentaanhuis.nl adviseren u hier graag over. Dit is gratis en vrijblijvend. Uiteraard kunnen wij ook de hele zorg uit handen nemen van risico inschatting, ontwerp tot realisatie van een waterbestendige tuin of omgeving.