Hoe moet je Leilinden snoeien?

Snoeien van leilinden is belangrijk om de gezondheid en groei van de bomen te bevorderen. Hier is een stapsgewijze uitleg:

 1. Bepaal het juiste moment: Het beste moment om leilinden te snoeien is in de late winter of vroege lente, voordat de nieuwe groei begint.
 2. Bepaal het juiste gereedschap: Gebruik scherpe, schone snoeischaren of een zaag voor het snoeien van leilinden.
 3. Verwijder dode en beschadigde takken: Verwijder eerst dode, zieke of beschadigde takken door ze zo dicht mogelijk bij de basis van de tak af te knippen.
 4. Verwijder takken die in elkaar verstrengeld zijn: Verwijder takken die in elkaar verstrengeld zijn of elkaar overlappen, aangezien dit tot problemen kan leiden in de toekomst.
 5. Verwijder zijtakken die te dicht bij de grond groeien: Verwijder zijtakken die te dicht bij de grond groeien, aangezien deze meer vatbaar zijn voor ziektes en plagen.
 6. Verminder de hoogte van de boom: Als de boom te hoog is, kunt u de hoogte verminderen door de bovenste takken af te knippen.
 7. Verminder de breedte van de boom: Als de boom te breed is, kunt u de breedte verminderen door de uitlopers af te knippen.
 8. Controleer op scheefstand: Controleer of de boom recht staat en corrigeer indien nodig door ongelijke takken af te knippen.

Houd er rekening mee dat leilinden niet extreem gesnoeid moeten worden, aangezien dit schade kan veroorzaken aan de boom.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak om uw leilanden boom te laten snoeien. Wij helpen u graag verder.

Een tuinstudent:

 • Beschikbaar voor tal van werkzaamheden,
 • Levert kwalitatief  goed werk,
 • Volgt een tuinders opleiding,
 • Zal u ontlasten,
 • Is gedreven u tevreden te stellen,
 • Heeft met succes onze cursus en screening doorlopen,
 • Aanzienlijk voordeliger, slechts € 27,50 incl. BTW per uur,
 • Verdient graag wat bij.

Onze organisatie is gericht op 3 dingen;

 • Het betaalbaar houden van tuinonderhoud en tuinklussen

Dit doen wij door, wanneer dit mogelijk is gebruik te maken van uw eigen gereedschap. Want waarom zou u immers voor gereedschap betalen als u het zelf in de schuur heeft staan? Tevens hanteren wij een lage winstmarge voor ons zelf waardoor wij uw tuin in topvorm kunnen maken voor € 27,50 incl. BTW per uur. We selecteren en testen al onze tuinstudenten op hun kwaliteiten in het tuinders vak. Zo weten wij zeker dat de tuinstudent niet langer bezig zal zijn dan nodig.

 • Klantvriendelijkheid

Wij vinden het erg belangrijk dat u zich vertrouwd voelt met onze dienst en zo ook met de tuinstudenten die bij u langs komen. Veel van onze tuinstudenten weten van huis uit al de doorgaande etiquette. Tevens besteden wij binnen onze cursus van Tuinstudentaanhuis.nl en het Laureliushof aandacht aan een klantvriendelijke houding en klantgerichtheid.

 • Kwaliteit

Alle tuinstudenten volgen een opleiding op tuindersscholen of hebben deze al gevolgd. Op onze cursus selecteren wij vervolgens de beste tuinstudenten door middel van een test-systeem waarbij wij in de praktijk een helder beeld krijgen van wat wij van onze werknemers kunnen verwachten.

Graag bieden wij binnenkort ook bij u onze diensten aan en worden onze tuinstudenten uw betaalbare hoveniers. Kijkt u verder op onze website voor meer informatie over onze diensten, tarieven en de contact gegevens.

 

Afspraak aanvragen

Natuurlijk zijn onze studenten stukken voordeliger in te huren dan een dure hovenier. Het verschil kan oplopen tot wel 50%. We zijn graag transparant over de prijzen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

U betaalt bij ons meestal per afspraak. Onze tarieven zijn als volgt opgebouwd:

Per afspraak voorfietskosten:
€ 10,– inclusief btw.

+

Per uur:
€ 27,50 inclusief btw.

*minimale afname is 3 uur.

Voor een juiste inschatting van het aantal uren dat onze student aan het werk zal zijn, dient u het formulier hiernaast zo gedetailleerd mogelijk in te vullen. Voor verdere vragen en het maken van een afspraak zullen wij contact met u opnemen.

Offerteformulier


  Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.